In cazul in care fereastra VELUX este instalata la inaltime, va recomandam sa alegeti accesorii  pentru operare manuala a ferestrelor de mansarda.

Operarea ferestrelor de mansarda aflate la inaltime se poate realiza in doua moduri:

–       Prin instalarea sistemelor de actionare electrica

–       Prin folosirea diverselor accesorii pentru operare manuala

VELUX pune la dispozitia clientilor sai o gama variata de sisteme de actionare manuala pentru ferestre instalate la inaltime mare :

–       Tije fixe sau telescopice

–       Adaptoare pentru rulouri

–       Adaptoare pentru ferestrele VELUX GZL, GLL si GLU din noua generatie

–       Manere pentru operare de la partea inferioara

Tijele pentru actionarea ferestrelor de mansarda VELUX pot fi fixe ( cu o lungime de 80 de cm ), sau telescopice ( cu o lungime reglabila de la 108, la 188 de centimetri ). Tijele sunt realizate din aluminiu si pot fi folosite si pentru inchiderea/deschiderea rulourilor interioare. Pentru ferestrele de mansarda VELUX cu maner la partea inferioara a fost conceputa tija ZCZ 112, tija care are lungimea de 112 cm.

Pentru inchiderea/deschiderea rulourilor VELUX cu ajutorul tijelor este necesar sa achiztionati si adaptoarele potrivite. In cazul in care detineti un rulou interior opac VELUX DKL, pe care doriti sa-l operati cu ajutorul tijelor, este necesar sa achizitionati si un adaptor ZOZ 085. Daca ruloul interior pe care doriti sa-l inchideti/deschideti cu ajutorul tijelor este model VELUX RHZ, este necesar sa achizitionati un adaptor ZOZ 040.

Deoarece in unele cazuri ( fereastra VELUX model GZL, GLL sau GLU, instalata la inaltime mare in acoperisuri cu panta mica ), operarea ferestrelor este mai dificil de realizat, VELUX  a conceput un adaptor care sa va ajute sa deschideti/inchideti mai usor fereastra. Acest adaptor se monteaza pe manerul ferestrei ( produsul este disponibil pentru ferestrele de mansarda cu maner la partea superioara ).

In cazul in care ati achizitionat o fereastra cu deschidere la partea superioara dar ati realizat ca v-ar ajuta mai mult un maner la partea inferioara, VELUX va poate pune la dispozitie un maner de deschidere/inchidere de la partea inferioara. Acest maner este compatibil cu modelele GZL, GLL si GLU din actuala generatie de ferestre.

Pentru mai multe detalii referitoare la accesoriile pentru operare manuala a ferestrelor VELUX, va rugam sa ne contactati.

 

Share this post on: