Accesorii VELUX

In cazul in care sunteti posesorul unei ferestre de mansarda VELUX, cu actionare manuala, si doriti sa o puteti utiliza cu ajutorul unei telecomenzi, este necesar sa achizitionati un sistem de actionare VELUX compus dintr-un motor KMG si o unitate de comanda KUX 110 ( alimentarea acestuia se va face folosind priza de perete obisnuita ), sau un motor solar VELUX INTEGRA KSX ( alimentarea acestuia se va face folosind o celula fotovoltaica instalata in exteriorul ferestrei, in partea superioara ).
Motorul KMG 100/KMG 100K, impreuna cu unitatea de comanda si control KUX 110 transforma o fereastra de mansarda manuala intr-o fereastra cu operare electrica. Motorul KMG este potrivit in cazul in care detineti o fereastra de mansarda model GGL si GGU achizitionata inainte de aprilie 2014. In cazul in care detineti o fereastra achizitionata dupa aceasta data ( in codul placutei de identificare apare litera K ), motorul potrivit are codul KMG 100K . In acest caz ferestrele pe care poate fi instalat acest motor sunt: GZL, GLL, GLU, GGL si GGU, doar in varianta de operare cu maner la partea de sus ( in cazul ferestrelor de mansarda cu maner la partea de jos, nu poate fi instalat sistemul de actionare electrica ).
In cazul in care ati achizitionat un astfel de sistem ( motor KMG + unitate KUX 110 ), puteti instala inca doua accesorii electrice, pe care sa le conectati la acest motor ( Ex. o roleta exterioara SML si un rulou interior electric DML ).
Alimentarea motorului se realizeaza printr-un cablu de 2 x 0,75 mm care pleaca din unitatea de comanda si control KUX 110 si ajunge in partea superioara dreapta a ferestrei. Prin acest cablu circula un curent de 24 V, deci acest cablu nu se va lega sub nici o forma la o sursa de current de 220 V. Unitatea KUX 110 se va alimenta se va alimenta cu ajutorul unui alt cablu la o sursa de curent de 220 V.

Motorul KSX 100/ KSX 100K functioneaza cu ajutorul unei celule fotovoltaice, amplasata in exteriorul ferestrei, in partea superioara a acesteia. In functie de perioada in care a fost fabricata fereastra, va trebui sa achizitionati modelul KSX 100 ( pentru ferestrele GGL si GGU cumparate inainte de aprilie 2014 ), sau KSX 100K ( pentru ferestrele GGL, GGU, GZL, GLL si GLU, cumparate dupa aprilie 2014 ). In cazul in care achizitionati acest motor, accesoriile pe care doriti sa le achizitionati ulterior, vor fi tot din gama solara ( alimentate cu ajutorul unei celule fotovoltaice ), spre exemplu roleta VELUX SSL sau ruloul interior opac VELUX DSL .
Ambele motoare vin echipate cu senzor de ploaie, senzor care va comanda inchiderea ferestrei imediat ce va detecta primele picaturi de ploaie.
In cazul in care detineti mai multe ferestre de mansarda si accesorii VELUX, va recomandam sa achizitionati un kit VELUX ACTIVE, sau o tableta KLR 200, acest lucru permitandu-va sa operati mai usor toate produsele.
Pentru mai multe informatii despre echiparea ferestrelor manuale VELUX, cu motoare electrice, va rugam sa ne trimiteti intrebarile dvs. cu ajutorul rubricii de comentarii aflata in partea de jos a paginii, si va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

1 Comment  Like
Rame ferestre VELUX

Ferestrele de mansarda VELUX instalate fara rame de etansare nu beneficiaza de garantie, ramele de etansare avand rolul de a prelua apa si a o dirija in deplina siguranta catre streasina acoperisului.

VELUX pune la dispozitia clientilor sai rame de etanşare pentru diferite tipuri de acoperis : tigla metalica, tigla clasica, tabla cutata, tabla plana, sindrila bituminoasa, tigla solzi, etc. , si pentru diferite combinatii de ferestre ( ferestre asezate una langa alta pe verticala sau pe orizontala ).

In cazul in care nu aveti o invelitoare din cupru sau zinc, ramele de etansare vor fi realizate din tabla de aluminiu, de culoare gri, vopsite in camp electrostatic. Daca aveti o invelitoare din cupru sau zinc, atat ramele de etansare, cat si celelalte parti metalice ale ferestrei VELUX vor fi realizate din cupru sau zinc.

Ramele de etansare VELUX oferă protecţie completă dacă sunt instalate corespunzător conform indicatiilor oferite de producator.

In cazul in care nu cunoasteti tipul ramelor potrivite invelitorii dumneavoastra, va rugam sa ne contactati, astfel incat sa putem stabili care sunt produsele de care aveti nevoie. Cele mai uzuale rame de etansare sunt modelele EDW 2000 ( rama de etansare pentru montajul unei singure ferestre, la un acoperis cu o invelitoare ondulata si panta mai mare de 15 grade), si EDS 2000 (rama de etansare pentru montajul unei singure ferestre, la un acoperis cu o invelitoare plata si panta mai mare de 15 grade).

Daca instalati ferestrele de mansarda in modul individual ( intre doua ferestre de mansarda alaturate aveti o distanta de cel putin 50 de centimetri ), va recomandam sa alegeti ramele de etansare VELUX EDW2000/EDS2000 (rame de etansare care includ si kit-ul de izolare termica BDX ). Kit-ul BDX va ajuta atat din punct de vedere al utilizarii ferestrei ( prelungeste viata produsului ), cat si din punct de vedere al instalarii acesteia. Un alt motiv pentru care va sfatuim sa alegeti rama de etansare cu BDX il reprezinta garantia montajului.  Atunci cand instaleaza o fereastra de mansarda cu rama de etansare EDW2000/EDS2000, orice Montator Autorizat VELUX este obligat sa ofere cel putin 3 ani garantie pentru montajul efectuat. In cazul in care se achizitioneaza si kit-ul bariera de vapori BBX, garantia montajului poate ajunge la 5 ani .

Cand instalati ferestre de mansarda in modul combi ( ferestre de mansarda instalate in diverse combinatii pe verticala sau pe orizontala ), kit-ul de izolare termica BDX se achizitioneaza separat.

Pentru orice fel de informatii suplimentare referitoare la ramele de etansare VELUX, va rugam sa ne contactati.

Cu stima,

Razvan Voicu

Tel: 0726783263