Accesorii VELUX

Rame ferestre VELUX

Rame de etansare pentru ferestre VELUX

Cautati mai multe informatii referitoare la rame de etansare pentru ferestre VELUX ?

Speram ca acest articol sa va fie util in alegerea ramelor VELUX, si va rugam ca in cazul in care nu ati gasit in acest articol informatiile necesare, sa ne trimiteti un mail in care sa ne specificati cu ce alte detalii suplimentare va putem ajuta.

Pentru a putea instala corect ferestrele de mansarda VELUX, aveti nevoie de rame de etansare potrivite proiectului dumneavoastra. Aceste rame au rolul de a prelua apa si a o dirija in deplina siguranta catre streasina acoperisului, evitandu-se in acest fel aparitia infiltratiilor in jurul ferestrelor de mansarda.

Ramele de etansare VELUX se aleg in functie de mai multi factori :

 • Dispunerea ferestrelor de mansarda
 • Tipul invelitorii
 • Panta acoperisului
 • Adancimea de instalare
 • Materialul din care este realizata invelitoarea

Alegerea ramelor de etansare pentru ferestre VELUX, in functie de dispunerea ferestrelor de mansarda.

In functie de dispunerea lor, ferestrele de mansarda pot fi impartite in doua sub-grupe:

 • Ferestre instalate in sistem single, si
 • Ferestre instalate in sistem combi .

Rame de etansare pentru ferestre VELUX single sau combi

Ferestre VELUX instalate in sistem single.

In cazul in care doriti sa instalati ferestrele in sistem single ( o singura fereastra, sau mai multe dar cu o distanta minima de 60 de cm intre ele ), lucrurile sunt relativ simple. Puteti opta pentru una din variantele :

 • EDW 2000 – Rama de etansare VELUX pentru invelitori ondulate ( tigla metalica, tigla ceramica sau de beton, tabla cutata, etc. ), cu inaltimea maxima de 120 mm. Include si kit-ul de izolare termica BDX
 • EDS 2000 – Rama de etansare VELUX pentru invelitori plate ( tabla faltuita, sindrila bituminoasa, etc. ). Include si kit-ul de izolare termica BDX
 • EDQ 2000 – Rama de etansare VELUX pentru tabla click.
 • EDJ 2000 – Rama de etansare VELUX pentru invelitori ondulate ( tigla metalica, tigla ceramica sau de beton, tabla cutata), atunci cand se doreste o mai buna izolare termica a ferestrei. Este potrivita invelitorilor ondulate cu grosimea maxima de 90 mm. Include si kit-ul de izolare termica BDX.
 • EDN 2000 – Rama de etansare VELUX pentru invelitori plate ( tabla plana faltuita, sindrila bituminoasa, etc. ), atunci cand se doreste o mai buna izolare termica a ferestrei. Include si kit-ul de izolare termica BDX.
 • EDW 0000 – Rama de etansare VELUX pentru invelitori ondulate ( tigla metalica, tigla ceramica sau de beton, tabla cutata). Nu include kit-ul de izolare termica VELUX BDX.
 • EDS 0000 – Rama de etansare VELUX pentru invelitori plate ( tabla plana faltuita, sindrila bituminoasa, etc. ). Nu include kit-ul de izolare termica VELUX BDX.
 • EDQ 0000 – Rama de etansare VELUX pentru tabla click. Nu include kit-ul de izolare termica VELUX BDX.

Doriti sa achizitionati rame de etansare pentru ferestre VELUX instalate in sistem single ? Accesati www.rav.com.ro

Ferestre VELUX instalate in sistem combi

In cazul in care doriti sa instalati combinatii de doua sau mai multe ferestre VELUX, trebuie sa stiti ca posibilitatile sunt practic nelimitate, in sensul ca puteti sa instalati indiferent cat de multe ferestre doriti respectand doua reguli simple:

 • Oricare doua ferestre VELUX alaturate trebuie sa aiba aceeasi lungime, si
 • Oricare doua ferestre VELUX suprapuse trebuie sa aiba aceeasi latime.

In continuare, pentru a putea intelege mai usor care este rama de etansare potrivita situatiei dumneavoastra, am folosit coduri usor de inteles, diferite de codurile VELUX care apar pe cutiile ferestrelor. Spre exemplu, rama EKW-W3 este in realitate o combinatie de doua rame, EKW 0021* si EKW 0002*. Semnul * inlocuieste una din literele F, G si H. Aceste litere ofera informatii despre grosimea capriorului dintre cele doua ferestre alaturate ( mai exact, despre distanta intre tocurile ferestrelor ). Vom explica putin mai jos distantele intre tocuri, in functie de litera din codul ramei de etansare.

Cele mai uzuale combinatii de ferestre VELUX sunt:

 • Doua ferestre alaturate. In acest caz ramele de etansare potrivite sunt EKW – W2 * ( pentru invelitrori ondulate ), sau EKS-S2* ( pentru invelitori plate ).
 • Doua ferestre suprapuse. In acest caz ramele de etansare potrivite sunt EKW – W7* ( pentru invelitori ondulate), sau EKS-S7* ( pentru invelitori plate ).
 • Trei ferestre alaturate. In acest caz ramele de etansare potrivite sunt EKW – W3 * ( pentru invelitori ondulate), sau EKS-S3 * ( pentru invelitori plate ).

Doriti sa achizitionati rame de etansare pentru ferestre VELUX instalate in sistem combi ? Accesati www.rav.com.ro .

Alegerea ramelor de etansare pentru ferestre VELUX, in functie de invelitoarea acoperisului.

In functie de invelitoarea acoperisului, ramele de etansare pot fi grupate in urmatoarele categorii principale:

 • Rame VELUX pentru invelitori ondulate

 • Rame VELUX pentru invelitori plate

 • Rame VELUX pentru tabla click

Rame de etansare pentru ferestre VELUX - Invelitori ondulate, plate sau tabla click

Cele mai utilizate rame VELUX pentru invelitori ondulate sunt EDW ( 0000 sau 2000 ), si EKW-W2 F, adica ramele pentru o fereastra single sau o combinatie de doua ferestre alaturate, instalate intr-un acoperis cu panta mai mare de 15°, si cu invelitoare din tigla metalica, tigla ceramica sau de beton, sau tabla cutata. Litera F din codul ramei ne indica faptul ca distanta dintre tocurile ferestrelor este 12 cm.

Tot din grupa ramelor VELUX pentru invelitori ondulate mai fac parte si:

 • EDJ 2000 / rama de etansare pentru ferestre VELUX single instalate in adancime
 • EKW-W7 * / rama de etansare pentru instalarea a doua ferestre VELUX suprapuse
 • EKW-W3 * / rama de etansare pentru instalarea a trei ferestre VELUX alaturate
 • EAW / rama de etansare VELUX pentru suprainaltarea ferestrei

Cele mai utilizate rame VELUX pentru invelitori plate ( tabla faltuita sau sindrila bituminoasa ), sunt EDS ( 0000 sau 2000 ), EKS-S2 F. Mai rar sunt utilizate EDN 2000 ( pentru ferestre single montate in adancime ), EKS-S7 * ( in cazul in care avem doua ferestre suprapuse ), EKS-S3 * ( pentru trei ferestre VELUX alaturate ), sau EAS ( rama pentru suprainaltarea ferestrei ).

 

Alegerea ramelor de etansare pentru ferestre VELUX, in functie de panta acoperisului.

Ferestrele de mansarda VELUX se instaleaza pe acoperisuri cu panta cuprinsa intre 15° si 90°.

Rame de etansare pentru ferestre VELUX in functie de panta acoperisului

Sunt situatii ( se intampla mai ales in cazul invelitorilor plate ), cand panta acoperisului este mai mica decat panta minima la care se instaleaza ferestrele de mansarda, si este necesar sa se realizeze o modificare de panta a ferestrelor. VELUX pune la dispozitia clientilor sai rame de suprainaltare, acestea modificand panta ferestrei prin inaltarea acesteia din partea superioara ( partea dinspre coama ). Cele mai uzuale rame de etansare pentru aceasta situatie sunt EAW ( rama VELUX de suprainaltare pentru invelitori ondulate ), si EAS ( rama de suprainaltare VELUX pentru invelitori plate ).

Iti este util articolul nostru ? Dupa ce il citesti, iti recomandam sa arunci un ochi si pe blogul nostru !

Alegerea ramelor de etansare pentru ferestre VELUX, in functie de materialul din care este realizata invelitoarea.

In cele mai multe cazuri, ramele VELUX utilizate sunt realizate din aluminiu vopsit in camp electrostatic. Acestea se potrivesc pentru marea majoritate a invelitorilor utilizate ( tigla metalica, tigla ceramica sau de beton, sindrila bituminoasa, tabla cutata, ardezie, tabla de otel faltuita, etc. ).

Rame de etansare VELUX pentru invelitori din otel, aluminiu, cupru, si titan-zinc

Sunt insa invelitori mai speciale, asa cum sunt invelitorile din cupru sau titan-zinc, care necesita rame de etansare speciale ( rame VELUX realizate din cupru sau titan-zinc ). Aici trebuie sa tineti cont de faptul ca si ferestrele de mansarda sunt mai speciale, in sensul in care partile metalice exterioare ale ferestrei sunt realizate tot din tabla de cupru sau titan-zinc.  Spre exemplu, daca ati avea o invelitoare dublu faltuita din cupru, rama de etansare potrivita ar fi EDS 0100, nu EDS 2000 sau EDS 0000. In cazul in care rama de etansare ar fi din titan-zinc, rama de etansare potrivita ar fi EDS 0300, nu EDS 2000.

 

Pentru orice fel de informatii suplimentare referitoare la ramele de etansare VELUX, va rugam sa ne contactati.

In cazul in care nu stiti ce model de rama se potriveste situatiei dumneavoastra, va rugam sa ne trimiteti un mail cu cat mai multe informatii referitoare la panta acoperisului, dispunerea ferestrelor, tipul invelitorii, si noi va vom oferi solutia potrivita.

Rame de etansare pentru ferestre VELUX puteti achizitiona din magazinul nostru online – www.rav.com.ro

Cu stima,

Razvan Voicu

Tel: 0726783263

In cazul in care sunteti posesorul unei ferestre de mansarda VELUX, cu actionare manuala, si doriti sa o puteti utiliza cu ajutorul unei telecomenzi, este necesar sa achizitionati un sistem de actionare VELUX compus dintr-un motor KMG si o unitate de comanda KUX 110 ( alimentarea acestuia se va face folosind priza de perete obisnuita ), sau un motor solar VELUX INTEGRA KSX ( alimentarea acestuia se va face folosind o celula fotovoltaica instalata in exteriorul ferestrei, in partea superioara ).
Motorul KMG 100/KMG 100K, impreuna cu unitatea de comanda si control KUX 110 transforma o fereastra de mansarda manuala intr-o fereastra cu operare electrica. Motorul KMG este potrivit in cazul in care detineti o fereastra de mansarda model GGL si GGU achizitionata inainte de aprilie 2014. In cazul in care detineti o fereastra achizitionata dupa aceasta data ( in codul placutei de identificare apare litera K ), motorul potrivit are codul KMG 100K . In acest caz ferestrele pe care poate fi instalat acest motor sunt: GZL, GLL, GLU, GGL si GGU, doar in varianta de operare cu maner la partea de sus ( in cazul ferestrelor de mansarda cu maner la partea de jos, nu poate fi instalat sistemul de actionare electrica ).
In cazul in care ati achizitionat un astfel de sistem ( motor KMG + unitate KUX 110 ), puteti instala inca doua accesorii electrice, pe care sa le conectati la acest motor ( Ex. o roleta exterioara SML si un rulou interior electric DML ).
Alimentarea motorului se realizeaza printr-un cablu de 2 x 0,75 mm care pleaca din unitatea de comanda si control KUX 110 si ajunge in partea superioara dreapta a ferestrei. Prin acest cablu circula un curent de 24 V, deci acest cablu nu se va lega sub nici o forma la o sursa de current de 220 V. Unitatea KUX 110 se va alimenta se va alimenta cu ajutorul unui alt cablu la o sursa de curent de 220 V.

Motorul KSX 100/ KSX 100K functioneaza cu ajutorul unei celule fotovoltaice, amplasata in exteriorul ferestrei, in partea superioara a acesteia. In functie de perioada in care a fost fabricata fereastra, va trebui sa achizitionati modelul KSX 100 ( pentru ferestrele GGL si GGU cumparate inainte de aprilie 2014 ), sau KSX 100K ( pentru ferestrele GGL, GGU, GZL, GLL si GLU, cumparate dupa aprilie 2014 ). In cazul in care achizitionati acest motor, accesoriile pe care doriti sa le achizitionati ulterior, vor fi tot din gama solara ( alimentate cu ajutorul unei celule fotovoltaice ), spre exemplu roleta VELUX SSL sau ruloul interior opac VELUX DSL .
Ambele motoare vin echipate cu senzor de ploaie, senzor care va comanda inchiderea ferestrei imediat ce va detecta primele picaturi de ploaie.
In cazul in care detineti mai multe ferestre de mansarda si accesorii VELUX, va recomandam sa achizitionati un kit VELUX ACTIVE, sau o tableta KLR 200, acest lucru permitandu-va sa operati mai usor toate produsele.
Pentru mai multe informatii despre echiparea ferestrelor manuale VELUX, cu motoare electrice, va rugam sa ne trimiteti intrebarile dvs. cu ajutorul rubricii de comentarii aflata in partea de jos a paginii, si va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

1 Comment  Like