Diferenta dintre ” geam VELUX” si ” fereastra VELUX”

Daca doriti sa intelegeti mai bine diferenta dintre dimensiunile unei ferestre VELUX, si dimensiunile unui geam VELUX, va invitam sa cititi articolul de ma jos. Suntem siguri ca va va fi foarte util.

Fereastra de mansarda VELUX este un produs realizat in principal din patru componente majore : toc, cercevea, feronerie, si geam ( am omis intentionat rama de etansare, deoarece aceasta este o componenta care se achizitioneaza separat, in functie de invelitoarea instalata pe acoperis ).

Cand ne referim la dimensiunile unei ferestre VELUX ( 55×78, 66×118, 78×140, etc. ), ne referim de fapt la dimensiunile tocului ferestrei, dimensiunile sticlei fiind ceva mai mici ( puteti vedea dimensiunile exacte in tabelul de mai jos ).

Tabel dimensiuni geamuri VELUX
Tabel dimensiuni sticla ferestre VELUX

Cand ne referim la dimensiunile unui geam VELUX, ne referim la dimensiunile sticlei ( 37×53, 48×93, 60×120, etc. ), acestea ajutandu-ne sa calculam suprafata vitrata a ferestrei, in functie de dimensiunea aleasa ( CK02, FK06,  MK08, etc. ).

Cu alte cuvinte, daca doriti sa urmati sfaturile specialistilor care recomanda ca suprafata vitrata sa reprezinte minim 10% din suprafata podelei, la o incapere de 20 m² este necesar sa instalati 3 ferestre dimensiunea 78×140 ( suprafata vitrata reala este de aproximativ 0,72 m²/buc ), desi la prima vedere ar fi fost suficiente doar doua bucati ( 0,78 m x 1,4 m x 2 buc = 2,18 m² ).

Tabelul din aceasta pagina va poate ajuta foarte mult inca din faza de proiectare, atunci cand se va definitiva structura acoperisului. Ne referim aici mai ales la distantele dintre capriori, si reazamele acestora, utilizarea tabelului de mai sus ( impreuna cu tabelul referitor la modele si dimensiuni ), putand reduce costurile instalarii ferestrelor VELUX cu cateva sute de lei. Acest lucru se poate realiza prin alegerea eficienta a dimensiuniilor ferestrelor VELUX ( in functie de suprafata camerelor ), si prin dimensionarea eficienta a structurii acoperisului. Dimensionarea eficienta a structurii acoperisului va permite instalarea ferestrelor VELUX dorite, fara a se mai realiza juguiri, sau alte lucrari costisitoare de dulgherie.

Este important sa retineti faptul ca anumite modele de ferestre VELUX sunt disponibile intr-un numar restrans de dimensiuni. Pentru a afla care sunt dimensiunile ferestrelor VELUX disponibile pentru un anumit model, va rugam sa accesati pagina referitoare la “Dimensiuni ferestre de mansarda VELUX”  ( https://ferestredemansarda.net/dimensiuni-ferestre-de-mansarda-velux/ ).

Pentru orice fel de informatii suplimentare referitoare la dimensiunile ferestrelor sau geamurilor VELUX, va rugam sa ne contactati ( printr-un comentariu pe pagina, un mesaj pe whats app, pe mail, sau telefonic ), si va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Articole si informatii suplimentare referitoare la ferestrele de mansarda VELUX puteti gasi si pe blog-ul nostru.

 

Cu stima,

Razvan Voicu

Rav Construct Company

Share this post on: