Montajul ferestrelor VELUX ( discutam bineinteles despre montajul CORECT al ferestrelor VELUX ), presupune cunostinte avansate, atat despre ferestre, cat si despre acoperisuri .
Avand in vedere faptul ca ferestrele de mansarda se instaleaza in planul acoperisului, o foarte mare importanta in realizarea corecta a montajului o are racordul intre rama ferestrei VELUX si invelitoarea casei. In cele mai multe cazuri, racordul gresit intre cele doua elemente conduce la aparitia infiltratiilor in structura acoperisului.
Cele mai frecvente erori care se fac la montajul ferestrelor VELUX sunt :
- Instalarea ferestrei la inaltimea nepotrivita. Sunt cazuri in care se instaleaza ferestre la o inaltime mare fata de podea, astfel incat operarea acestora este dificila, chiar si atunci cand se folosesc tijele pentru ferestre VELUX . In mod normal, este recomandat ca fereastra VELUX sa fie instalata la o inaltime de aproximativ 2,20 m – 2,40 m de podea ( stand in picioare puteti sa vedeti mediul inconjurator si sa operati manual fereastra ) .
- Reglarea incorecta a ansamblului toc-cercevea . In momentul in care se instaleaza fereastra VELUX este necesar sa realizati unele reglaje . Aceste reglaje se realizeaza pentru ca fereastra sa functioneze corect ( sa nu apara mai mult efort intr-una din balamale, sa nu ”frece” vre-una din garnituri, sa nu avem geamul tensionat, etc. ) .
- Instalarea incorecta a ramei de etansare si/sau a invelitorii in jurul ferestrei . In momentul in care se monteaza rama VELUX trebuie sa acordati o atentie sporita instalarii corecte a jgheabului de drenaj din spatele ferestrei. Acesta are rolul de a prelua si a dirija in lateral posibilele infiltratii ce pot aparea. Alte erori frecvente care se fac in aceasta parte a montajului sunt :
– Montajul invelitorii prea aproape, sau prea departe de marginile ferestrei . Montand invelitoarea foarte aproape de marginea ferestrei riscati ca profilele de drenaj laterale sa se obtureze rapid( in timpul verii si al toamnei din cauza frunzelor si a mizeriei, iar iarna din cauza ghetii ), si sa nu mai poata evacua corect apa. In cazul in care invelitoarea este instalata prea departe de marginile ferestrei, riscati ca in timpul ploilor puternice sa aveti infiltratii, mai ales in cazul invelitorilor ondulate.
– Gaurirea ramei de etansare VELUX. Am vazut in multe cazuri rama ferestrei gaurita de suruburi sau cuie ( acest lucru se intampla cel mai frecvent in cazul invelitorilor tip tigla metalica, tabla cutata, tigla de beton si tigla ceramica ).
– Deteriorarea piesei nr. 1 din rama de etansare .
- Realizarea incorecta a finisajelor interioare in jurul ferestrei VELUX. Atunci cand se realizeaza finisajele interioare ar trebui sa tineti cont de recomandarea producatorului referitoare la circulatia aerului cald pe intreaga suprafata a ferestrei. Realizarea incorecta a finisajelor interioare poate conduce la aparitia condensului in zona inferioara a cercevelei. Un alt aspect negativ in realizarea corecta finisajului interior in jurul ferestrei, il reprezinta absenta barierei de vapori, lucru care conduce la aparitia picaturilor de apa pe tocul ferestrei si in structura acoperisului. Va recomand sa urmariti cu atentie un scurt videoclip referitor la realizarea finisajelor in jurul ferestrei VELUX.
In cazul in care doriti mai multe informatii despre montajul ferestrelor VELUX, va rugam sa ne contactati la adresa de mail.
Ioana petrescu
Buna seara,
Doresc sa stiu cat timp dureaza instalarea unei ferestre Velux cat costa montarea si pe ce perioada se elibereaza certificat garantie montare .
Multumesc
Razvan Voicu
Buna dimineata,
instalarea unei ferestre de mansarda ( atat ca pret, cat si ca durata de executie ), depinde de mai multi factori : stadiul lucrarii ( daca invelitoarea este instalata sau nu ), tipul invelitorii ( in cazul in care aceasta este instalata sunt diferenta semnificative de timp si cost intre diferitele tipuri de invelitori ), panta acoperisului ( la panta mai mica de 15 grade sunt necesare lucrari si materiale suplimentare care sa modifice inclinatia ferestrei iar la o panta foarte mare este necesar sa se foloseasca o nacela sau sa se lucreze folosind hamuri si corzi ), distanta intre capriori ( in unele cazuri este necesara realizarea unei juguiri ), locatia lucrarii, etc. Pentru a va putea face o oferta de pret, va rugam sa ne furnizati mai multe detalii.
Certificatul de garantie la montaj se elibereaza pe perioade de 3 sau 5 ani, in functie de solutia aleasa de dumneavoastra :
– garantia de 3 ani presupune instalarea ferestrei cu kit-ul de izolare termica BDX .
– garantia de 5 ani presupune instalarea ferestrei cu kit-ul de izolare termica BDX, cu folia bariera de vapori BBX si cu doua vizite de service ( prima la 2 ani iar cea de a doua la 4 ani ). Pentru a beneficia de acesta garantie este necesar ca mansarda dumneavoastra sa aiba instalata o bariera de vapori.
Pentru alte informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati.
cu stima,
Razvan Voicu