Preturile ferestrelor VELUX variaza in functie de mai multi factori. Cei mai importanti dintre acestia sunt : modelul si dimensiunea ferestrei de mansarda si tipul ramei de etansare ( in cazul in care ne referim la o fereastra de mansarda, si nu la una pentru acoperis terasa ).

De aceea, va sfatuim ca atunci cand solicitati o oferta de pret pentru o fereastra de mansarda VELUX, sa specificati si :

  • modelul de fereastra pentru care doriti oferta de pret ( in cazul in care nu cunoasteti acest lucru, va putem ajuta cu informatii suplimentare, astfel incat dumneavoastra sa decideti care este modelul cel mai potrivit ).
  • tipul invelitorii
  • panta acoperisului ( ne intereseaza daca panta acoperisului este mai mare de 15 grade ).
  • dispunerea ferestrelor ( in cazul in care va hotarati sa montati o combinatie de doua sau mai multe ferestre, se vor alege rame de etansare speciale ).

Pentru a intelege mai bine situatiile care pot aparea, va rugam sa cititi cele 3 exemple de mai jos.

  1. Preturile ferestrelor VELUX, in functie de modelul ales.

La fel ca si in cazul altor obiecte ( autoturisme, calculatoare, etc. ), si ferestrele de mansarda VELUX sunt disponibile in mai multe variante. Acestea se deosebesc intre ele prin calitate si pret. Spre exemplu pentru dimensiunea 66×118, in lista de preturi pentru ferestre VELUX apar peste 10 modele de ferestre, fiecare dintre acestea avand preturi diferite. O oferta corecta de pret ( pe care o primiti de la un distribuitor autorizat VELUX ), ar trebui sa contina atat dimensiunea ferestrei, cat si modelul acesteia.

2. Preturile ferestrelor VELUX in functie de ramele de etansare.

O parte din pretul de achizitie al ferestrei de mansarda este reprezentat de pretul ramei de etansare. Acesta variaza in functie de modelul oferta.

In cazul in care acoperisul are o panta mai mica de 15º este necesar sa folosim rame de etansare VELUX pentru suprainaltarea ferestrelor . Pretul acestor rame este de cateva ori mai mare decat pretul ramelor de etansare uzuale, model EDW/EDS 2000.

In cazul in care optati pentru instalarea unei combinatii de ferestre VELUX, va trebui sa achizitionati separat kit-ul de izolare termica BDX, ceea ce face sa creasca cu aproximativ 20 de euro pretul unei ferestre ( comparativ cu situatia in care ati instala cele doua ferestre, independent una de alta ).

Concluzie

In momentul in care primit o oferta de pret, pentru o fereastra de mansarda VELUX, verificati cu atentie modelul ferestrei si al ramei de etansare. Nu intodeauna cea mai ieftina oferta este si cea mai buna !

Share this post on: